О нама


Средња школа „Григорије Божовић” у Зубином Потоку је образовно - васпитна установа у којој ученици стичу трогодишње и четворогодишње образовање. Основана је одлуком Скупштине општине Зубин Поток (бр. 12 из 1987. године).
У школи се стиче опште и стручно, теоријско и практично образовање за непосредни рад и за даље школовање. Школи је припао пионирски задатак развоја и ширења просветне и културне мисије у овом крају, задатак да буде жариште око кога се окупљају млади да стичу знање и даље га шире. На том путу школа је свој рад заснивала на знању, креативности и ентузијазму просветних радника и позитивном искуству других средина.
Основна делатност школе је образовање и васпитање редовних ученика у оквиру два подручја рада (машинство и обрада метала и електротехника) и два гимназијска смера (друштвено - језички и природно - математички). Од септембра 1999. до 31. августа 2005. године гимназијска одељења егзистирала су као истурена одељења митровачке гимназије. На основу Закона о основама система образовања и васпитања, по новој мрежи средњих школа, Техничка школа „Григорије Божовић” од 1. септембра 2005. године је мешовита школа под именом Средња школа „Григорије Божовић” (решењем Министарства просвете и спорта РС бр. 611-00-00382/2005-03 од 30. 5. 2005. год.).
.
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај